Imponerende julespill i Granly kirke

Familiemøtet og Granly-elevenes imponerende og til tider heftige julespill sørget for at Granly kirke var fylt til siste plass søndag 13. desember.

Har du ikke sett og hørt Granly-elevenes julespill i år bør du få det med deg dersom du får anledning.

Julespillet ble fremført for foreldrene på kristendomskvelden i begynnelsen av desember, og søndag var det tilhørerne i Granly kirke som fikk oppleve det.
Elevenes engasjement og innlevelse var stor, og det faktum at suffleringen ikke fungerte perfekt hele tiden hørte i grunnen med. Skuespillere i den alderen er vel noen ganger mer opptatt av den som står ved siden av og av kjente i kirkebenkene enn av tekst og roller.

Julespillet ble fremført av Superkoret og en del ekstra barn fra skolen, med mange sterkt engasjerte skuespillere i flotte kostymer, og noen flotte og illustrerende kulisser. Maria og Josef og barnet i krybben dominerte på scenen som var bygget opp i kirken. Fokus ble bare overtatt av noen sterkt engasjerte engler som en stund tok over styringen med et heftig rolle-engasjement.

Anna Leah Nordstrand og Vegard Bettum var Maria og Josef, Nora Simonsen sendebud, Fiona var forteller, Peder Husby stjerne. I tillegg var det sauer, engler og vismenn med i stykket. Signe Britt Baksaas ledet det hele.

Det fine julespillet er skrevet av Marte Schie og Sigrid og Kristoffer Hansen Ekenes, og med så engasjerte skuespillere i rollene måtte det bli en suksess.

En fin forestilling og en flott illustrasjon av julens budskap gjennom formidlingsgleden barna på skolen har. Tusen takk for at også menigheten fikk se det fine julespillet!

Tekst: Rina B. Husby
Foto: Tormod Fredriksen